Benefiti botoks tretmana

Od smanjenja bora pa sve do poboljšanja mentalnog zdravlja, benefiti botoks tretmana su zaista raznoliki. Naredni redovi bloga će vam pomoći da istražite svestrane prednosti ovog  estetskog tretmana.

Šta je botulinski toksin (botoks)?

Botulinski toksin je neuromodulator koji se najčešće koristi u kozmetičke svrhe. U estetskoj hirurgiji se koristi za eliminisanje kožnih kvržica, neravnina,  bora ili ožiljaka prouzrokovanih čestim spontanim facijalnim ekspresijama. Botoks ujedno igra važnu ulogu i u drugim granama medicine – neretko se koristi za suzbijanje prekomernog lučenja znoja, te za jake glavobolje ili migrene.

Da li ste znali? Naziv botoks zapravo predstavlja brend u vlasništvu kompanije Allergan, a ne zvanično ime ovog neuromodulatora. Tržište obiluje raznovrsnim brednovima, ali se botoks na svojevrsni način ustalio na našem podneblju.

Koje regije se tretiraju i koliko traje dejstvo?

Upotreba botulinskog toksina je uobičajena u gornjoj trećini lica, ali se isti svakako primenjuje i u nekonvencionalnim regijama (poput masteričnog mišića). Trajanje dejstva je individualno, a prosečno iznosi između četiri i šest meseci, pružajući pacijentima kontinuiranu svežinu. Efekti nestaju postepeno.

Kako izgleda procedura i da li je bolna?

Iako je tretman botulinskim toksinom relativno bezbolan, pre same procedure se uvek nanosi topikalna anestezija koja će tretiranje učiniti što prijatnijim. Nakon toga se, postepeno i bez žurbe, inejktira toksin u razblaženoj formi, čime se blokiraju nervni signali u mišićima. Dejstvo je predviljivo i lokalizovano, te dovodi do opuštanja tretirane regije. U naredim redovima bloga ćemo pomenuti glavne prednosti ovog tretmana.

Tretman je potpuno bezbedan

Botulinski toksin nalazi se na drugom mestu liste najčešće korišćenih medicinskih preparata, odmah iza analgetika. Njegove injekcije su izgrađene od prirodno pročišćenih proteina, tako da je čitava procedura potpuno bezbedna. Vredi napomenuti da do minimalnih rizika ili neželjenih dejstava može doći samo u slučajevima kada se koristi nesertifikovani botulinski toksin. Osim toga, svako ko posećuje estetskog hirurga, mora znati da su reakcije organizma (poput crvenila na koži) nužno povezane sa genetikom i hormonskim stanjem pojedinca. 

Očuvanje mladalačkog izgleda

Botoks tretmani imaju izvanredno anti-aging dejstvo, tako da su odlična solucija za one koji žele da zadrže svež i vitalan izgled. Prilikom tretiranja lica ovim nerumodulatorom koriste se ultra-tanke iglice, čijim se injektiranjem sprečavaju kontrakcije koje doprinose stvaranju trajnih bora ili ožiljaka. Blokiranje određenih mišićnih aktivnosti nadalje omogućava koži da postigne glatkoću, čime se stvaraju optimalni uslovi za očuvanje mladalačkog izgleda. Tretman botoksom je karakterističan po korektivnom aspektu, ali na duže staze može ponuditi pregršt preventivnih koristi.

Preventivna uloga botoksa

Već je ustanovljeno da redovni botoks tretmani učestvuju u uklanjanju trenutnih bora, ali vredi naglasiti da isti ujedno pružaju dugoročnu zaštitu od njihovog daljeg razvoja. Malo je poznato da se kod osoba sa izraženom mimikom botulinski toksin može koristiti i u ranijem periodu, kako bi se sprečio nastanak ozbiljnijih kožnih oštećenja. Mogu ga koristiti odrasle osobe u starosnoj dobi od 20 pa do 70 godina. Rezultati su najčešće vidljivi nakon nekoliko dana.

Brzi rezultati

Tretmani botulinskim toksinom ne traju dugo (otprilike pola sata računajući i konsultacije), što je naročito povoljno za pojedince sa dinamičnim rasporedom. Zbog efikasnosti tretmana, pacijenti se vrlo brzo mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, bez potrebe za produženim oporavkom ili bolovanjima. Fleksibilnost tretmana botoks čini popularnim izborom među svima koji žele osvežiti svoje lice bez iscrpnih i dugotrajnih intervencija.

Prirodan izgled sa botoksom

Jedna od ključnih prednosti botoks tretmana je sposobnost očuvanja prirodne lepote i izražajnosti lica. Suština leži u pažljivom doziranju, profesionalnom pristupu kozmetičata, odnosno doktora i razumevanju anatomske strukture lica. Dakle, kada se pravilno primeni od strane iskusnog stručnjaka, botoks omogućava zadržavanje autentičnosti prirodnog izgleda.  Upamtite da ni jedan estetski zahvat ne bi trebalo da rezultuje ukočenim izgledom, već blagim i harmoničnim izrazom.

Poboljšanje mentalnog zdravlja

Tretiranje lica botulinskim toksinim može imati pozitivan uticaj na mentalno zdravlje pojedinca, doprinoseći povećanju samopouzdanja ili emotivnom blagostanju. Kroz smanjenje vidljivosti bora i izraza lica koji se povezuju sa umornim ili starijim izgledom, pacijenti često doživljavaju pozitivnu transformaciju u percepciji svog spoljašnjeg izgleda. 

Cena kao najveća prednost

Ako u obzir uzmemo sve prednosti ovog neuromodulatora, cene botox tretmana su i te kako pristupačne. Ukoliko ste zainteresovani za tretiranje određene regije lica, savetujemo da nabavite kontakt telefon željene ordinacije, te da se pravovremeno raspitate o najvažnijim informacijama. Nadamo se da će vam naši saveti biti korisni!

 60,295 total views,  1 views today

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.