Da li crveni karmin odgovara svakoj ženi

Za razliku od drugih karmina, ma kako to neverovatno zvuči, najteže je besprekorno staviti crveni ruž. Crveni karmin predstavlja simbol ženstvenosti još od davnina, ali činjenica je da postoje žene koje  izbegavaju da ga koriste. Smatra se ova boja karmina posebno dobro pristaje ženama sa stavom i jakim karakterom, ali svakako ni jednu tvrdnju ne treba generalizovati.

Ako niste sigurne da li  je ova boja ruža za vas, verujemo da će vam čitanje ovog teksta razrešiti dilemu.

Kako se stavlja crveni karmin?

Kada je u pitanju crveni karmin, postoji nepisano pravilo, po kome ga ni slučajno ne smete vući po gornjoj i donjoj usni. Ukoliko ga samo utapkavate na usne, biće dugotrajniji i postojaniji. Kada ispunite celu površinu usana, karmin ćete najbolje razmazati blago trljajući usnu o usnu.

Ako je vaš izbor mat karmin, ovim ste završili proces njegovog nanošenja. Međutim, ukoliko želite da postignete upečatljiviji izgled, obavezno preko karmina nanesite providan sjaj za usne.

Ukoliko ispoštujete sve ove korake, sigurno je da će crveni karmin na vašim usnama dugo trajati i da nijednog momenta nećete delovati umazano i neuredno.

Kako odabrati odgovarajuću nijansu crvenog karmina?

Ovo je ključno pitanje i najčešća greška koju nepromišljeno prave pojedine pripadnice lepšeg pola. Nijansa karmina zavisi prvenstveno od boje tena. Ukoliko imate bleđi ten, izbegavajte tamnije nijanse crvenog karmina. Ne samo da ćete delovati neprirodno, već uz jarkocrveni karmin vaše lice će biti izrazito bledo. Ako imate beo ten ili bledo lice, možete koristiti blago crvenkastu nijansu karmina, jer ona licu daje svežinu.

Međutim, ukoliko ste tamnoputi, možete eksperimentisati bez bojazni. Bez obzira da li odaberete najtamniju nijansu crvenog karmina ili jarkocrvenu nijansu, budite sigurne da će vam podjednako dobro stajati.

Boja kose i odeća takođe diktiraju  boju karmina?

Crnkama i plavušama crveni karmin dobro stoji. S tom razlikom što plavušama daje dodatnu dozu nežnosti i krhkosti, a crnkama dozu samouverenosti.  Najopreznije treba da budu brinete, jer one mogu koristiti samo određene nijanse crvenog karmina.

Pored boje kose, nijansu crvenog karmina neretko diktira i prilika u kojoj se nalazite. Za dnevnu varijantu, stručnjaci preporučuju bleđe nijanse, a za večernji izlazak i posebne prilike tamnije i upečatljivije nijanse karmina.

Vremenske prilike takođe  utiču na korišćenje crvenog karmina. Crvena je sama po sebi topla boja, što znači da je crveni karmin neprikladan tokom velikih, letnjih vrućina.

Odeća nas takođe ograničava kada je u pitanju boja karmina. Ovde se ne misli samo na svakodnevnu, odnosno svečanu garderobu, već i na boju odeće. Uz crnu odeću nesmetano možete koristiti najtamniju nijansu crvenog karmina, dok koralno crvena nijansa lepo ide uz belu i uz svetlije kombinacije.

Kako je crveni karmin sam po sebi upečatljiv i privlači pažnju, oči treba da budu diskretno našminkane, posebno ukoliko je reč o dnevnim prilikama.

Što je najvažnije, morate znati da ne mogu baš svi izneti crveni karmin na pravi način. On posebno dobro pristaje ženama sa stavom i sa jakim karakterom, te se smatra da ga najradije nose žene pune samopouzdanja.

Da li crveni karmin bolje stoji na tankim ili punijim usnama?

Na ovo pitanje ne postoji konkretan odgovor. To zavisi od žene koja ga nosi i kako ga nosi. Poslednjih godina, pune usne su trend, ali to ne znači da na tankim usnama crveni karmin ne može lepo stajati.

Ukoliko imate tanke usne, šminkanjem možete podići njihovu osnovnu liniju kako bi delovale punije. Dovoljno je da prilikom iscrtavanja olovkom, vrlo malo pređete gornju i donju ivicu usana. Kada posle toga nanesete crveni karmin, primetićete da vam usne deluju senzualno i punije. Takođe pre nanošenja karmina možete naneti balzam za uvećenje usana. Efekat će biti zadivljujući.

Ako su usne blago popunjene, crveni karmin je pravi izbor, ali ukoliko se radi o izuzetno krupnim i senzualnim usnama, može se desiti da deluje neukusno pa čak i jeftino. Pune usne, same po sebi privlače pažnju delujući senzualno. Međutim, ukoliko se na takve usne nanese jarkocrveni karmin stvoriće se kontraefekat. Postoji mogućnost da ćete delovati neprirodno i napadno.

Ovo se odnosi na pripadnice nežnijeg pola čije su usne nesrazmerne sa ostatkom lica, što se neretko dešava kada se pretera sa plastičnom hirurgijom.

Ovde su izneti neki od saveta koji vam mogu pomoći u odabiru nijanse. Ne smete zaboraviti da crveni karmin nositi savršeno i bez greške nije ni najmanje jednostavno.

Pratite svoj senzibilitet, ali se posavetujte i sa profesionalnim šminkerima kako biste u svakom trenutku odabrale  ono što je najbolje za vas.

 64,454 total views,  1 views today

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.