Devojčica iz šume – priče iz Sanjinog pera

Neda je imala nekoliko neuspelih veza iza sebe.

Nije mogla da rodi i čim bi to saznao njen dragi, iako se do tad kleo u večnu ljubav, odmah bi odlazio od nje. Shvatila je da nikad neće imati sreće u ljubavi, kao ni dece. U selu je bio čovek desetak godina stariji od nje koji se nikad nije ženio. Bio je ružnjikav i stidljiv i nije našao ženu za sebe. Nekako su se njegovi i Nedini putevi ukrstili i ona se udade za njega. Bio je divan prema njoj a ona, razočarana u prethodne momke, bila je zahvalna što je našla dobrog čoveka i trudila se i ona da bude dobra prema njemu. Znao je da ne može da mu rađa decu ali to mu nije smetalo.

Jedne zime, Neda je počela svako veče da sanja devojčicu u svom dvorištu na ljuljašci.

Dugo bi je posmatrala a kad bi pokušala da joj priđe, devojčica bi skočila sa ljuljaške, veselo skakutajući otrčala u šumu, pritom pozivajući Nedu da pođe za njom. Svako jutro se budila razmišljajući zašto joj se upravo taj san vraća.
Jedno jutro je ustala i uputila se ka šumi. Oprezno je koračala jer šuma nije baš bila prohodna a i nikad nije zašla u nju.
Odjednom, spazi ispred sebe ženu u nekim ritama sa maramom na glavi, kako sedi na zemlji a ispred nje dimi se tek ugašena vatra i nešto priča. Polako priđe bliže, ne bi li razumela ženu, ali bezuspešno. Mumlala je neke nerazgovetne reči. Odjednom oseti strašnu vrtoglavicu i pade.

Probudila se u svom krevetu.

Skočila je setivši se one strašne žene. Njen muž je već ustao i izašao da hrani stoku.
Snovi su prestali a ona je nastavila sa svojim životom kao i pre snova.
Sledećeg meseca osetila je mučninu i vrtoglavicu. Uplašla se da je bolesna. Otišla je kod lekara i tamo saznala da je trudna. Njihovoj sreći nije bilo kraja. Za par meseci rodila je predivnu devojčicu.

Autor: Sanja Trninić

Sanja Trninić o sebi: Živim, radim i stvaram u Pančevu. Udata sam i majka sam dva sina. Knjigu pesama Kontrola uma izdala sam 2008. Od 2017.god pišem kratke priče. Objavljujem ih na svojoj stranici Sanjino ćoše a u januaru ove godine izdala sam knjigu Dnevnik moje mašte, koja sadrži 67 priča.

Moje priče štampane su i u Zborniku čuvara prirode i u knjizi Zimske priče. Od 2017.god pišem kratke priče. Objavljujem ih na svojoj stranici Sanjino ćoše a u januaru ove godine izdala sam knjigu Dnevnik moje mašte, koja sadrži 67 priča.

 1,092 total views,  1 views today

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.